”Använd ditt sunda förnuft”

"Använd ditt sunda förnuft" – har du hört det förut? Vad är sunt förnuft och har vi samma värderingar, när det gäller vad det sunda förnuftet innebär? Hur hanterar vi situationer, där någon har andra värderingar när det gäller vad sunt förnuft är? Att kunna hantera olika situationer och ha förståelse och respekt för andra individer är viktigt, för att kunna vårda sina relationer till andra individer i vardagen.

I ovanstående videoklipp ser vi hur artister och arrangörer hanterar olika oväntade situationer, med utgångspunkt från individers sunda förnuft. Till vänster ser vi när Jimmy Jump enkom söker uppmärksamhet och blir bortförd från arenaområdet och till höger ser vi Dima Bilan utnyttja situationen till att skapa underhållning för publiken.

Att använda sitt förnuft är viktigt och med human inställning till andra individer och ha kärleken som utgångspunkt är viktigt. Fundera vad som ligger till grund för ditt sunda förnuft och skapa förutsättningar till kärleksfulla upplevelser för dig och dina medmänniskor.

Kärlekens universala språk

Kärlek är något som är gränslös och finns över hela världen, kärleken är ett språk som vi alla förstår… det har en betydelse för oss alla, om någon säger "Jag älskar dig", "I love you" eller "Te amo". Kärlek och värme är något som berör och är tillägnad mellan två eller flera individer och oavsett om du är en vit man, svart kvinna eller om du är judinna eller kristen, hetero- eller homosexuell. 

Våga stå upp för kärleken, när du ser att någon försöker beröva någons rätt att vilja visa kärlek för någon medmänniska. Våga säg i från, när någon inte får möjlighet att visa sin kärlek. Våga tro på mänsklighet – ord är starkare än våld! Säg till och säg i från, för allas möjlighet att visa, och få, kärlek i vardagen. Som Alex Kurganov sjunger i en cover: "Я люблю тебя" som betyder "jag älskar dig"…