Ta hand om varandra under hela året


Traditionella högtider som julafton, nyårsafton och midsommarafton handlar om att vara med nära och kära. Högtider som bygger på gemenskap och samhörighet på olika sätt, både utifrån biologiska och sociala band.

Sedan finns det högtider som ”uppstått” utifrån den amerikanisering och globalisering som skett under senaste decennier, som bland annat Valentines Day, Singles day och Halloween. Dagar som bygger på att uppmärksamma olika sociala band.

Högtider, traditionella eller inte, bygger på, precis som alla dagar på året, att ta hand om dina relationer i vardagen och när du vill lyxa till saker i ditt liv. Att ta hand om dina relationer, biologiska och sociala, är viktigt, för utan dessa relationer är så mycket värt för både dig och andra och är det enda som räknas i slutändan. För oavsett hur mycket pengar du har under madrassen, på bankkontot och i olika investeringar, så är dessa värdelösa, om du inte har goda och bra relationer med andra människor.

För att kunna ta hand om dina relationer i en sann anda som är bra och hälsosam är det viktigt att du tar hand om din egen kropp på ett bra sätt. Genom att röra på dig, gärna dagligen, och gärna träna lite grann – armhävningar, sit ups eller andra enkla övningar framför exempelvis televisionen – så kan du känna dig både fysiskt och mentalt stark. Att äta bra och även sova har betydelsefulla inslag i hur ditt välmående är i vardagen.
   För när du själv mår bra, så orkar du ta hand om dina relationer på ett bra sätt, oavsett om det är biologiska band med familj och släkt eller sociala band med vänner och kärlekspartners.

Så hur ska du ta hand om dig för att förgylla dina kärleksrelationer i synnerhet under årets alla dagar? Först och främst behöver du, som tidigare nämnts, ta hand om dig själv och ditt välmående. Att bry dig om din kärlekspartner är också viktigt och genom att visa värme och omtanke, så visar du att du respekterar din kärlekspartner på ett ömt sätt. I alla situationer är det viktigt att du visar respekt genom att kunna ta ett nej och även förgylla lite extra vid ett ja.

Ibland kan ni även behöva lite kompletterande saker för att kunna förgylla lite extra och när ni tar hand om varandra i era kärleksrelationer. Tänk bara på att billig viagra kan innehålla gifter som inte är bra för din hälsa och välmående eller för er kärleksakt.

Det som kan uppfattas som bra kan vara dåligt och sådant som verkar för bra, är oftast för dåligt. Så säkerställ alltid att det ni gör och tar och har i kärleksakten dels är bra för er själva och er mentala hälsa, dels känns bra för er och er mentala hälsa. Om detta kan ni läsa mer i den här artikeln.

Så ta hand om era kärleksrelationer på ett bra sätt. För det är bra och viktigt att tänka på att högtider som ”uppstår” utifrån amerikanisering och globalisering som skett och utifrån traditionella högtider kan vara bra att få en anledning att uppvakta och uppmärksamma din kärlekspartner. För alla relationer är viktiga i vardagen och när det ska (läs kan) hyllas. För det gynnar dig och ditt välmående – om du själv tar vara på möjligheterna att ta hand