Hänger det på håret för att kärleken skall blomstra?

Ni känner att ni har allt i er kärleksrelation och att kärleken mellan er blomstrar. Men ni funderar på om kärleken håller på att falna och att kärleken mellan er är på väg att dö ut, som ett blomster håller på att vissna. Är känslorna som att det är på håret att kärleken håller på att dö ut, även om det är skördetid och en tid där kärleken står på topp?

I alla kärleksrelationer handlar det om att vårda relationen på ett bra sätt och att hela tiden utveckla den på ett bra sätt. För det handlar om att vårda varandra på ett bra sätt, på samma sätt som att vattna blommorna för att de ska växa och inte dö av torka. Men hur göra egentligen för att kärleken ska blomstra hela tiden och utvecklas på ett bra sätt, så att det förblir som en röd ros på samma sätt som det var när ni började dejta och påbörja odlingen av blommorna.

Vårda blombuketten och utveckla relationen

Så vad göra för att er blomsterbukett ska förbli exklusiv och vacker? Där kan ni ordna med att dels återuppleva er dejt med varandra, genom att göra samma saker som ni gjorde. Gå på bion och middagen som ni gjorde på er romantiska dejt. Gå en långpromenad och samtala om allt mellan himmel och jord. Upplev saker, barnsliga som vuxna saker, som att åka karusell på tivolit och åk upp i tornet för att se över staden där ni bor. Gör en upptäcktsfärd till någon grannkommun för att se vad de har att erbjuda, med nya ögon kan ni uppleva nya saker och ting och med nya ögon kan ni finna kärleksfulla saker hos varandra, samtidigt som ni skapar kärleksfulla upplevelser som ni kan minnas med glädje. Se till att ta hand om varandra, både fysiskt och mentalt. Det gör ingenting om ni börjar tappa håret, för det finns företag som har bäst produkter för håravfall och vi förändras alla med åldern. Det viktiga är att vi förändras med varandra och tillsammans.

Låt blombuketten förändras, precis som er kärleksrelation

Det gör ingenting att ni förändras och att blommorna i buketten förändras. Det viktiga är att ni vårdar blombuketten på ett bra sätt och att ni vårdar relationen på ett bra sätt. För det hänger inte på håret om er kärlek förändras, så länge kärleken förändras på ett bra sätt och så som ni båda vill det i vardagen och i en kärleksfull anda mellan er.

Så frågan är inte om ni vill göra något tillsammans i helgen, utan vad ni vill göra för något tillsammans i helgen. Vad kommer ni göra för spännande och kärleksfulla aktiviteter tillsammans i helgen?

Vilken risk tar du?

Vi har alla ett val i allt runt omkring oss och i våra val så tar vi ett beslut som bygger på olika faktorer som vi har inom oss, direkt eller indirekt. Vissa val är mer enkla än andra, som vilken mjölk som vi ska handla i dag eller om vi ska äta pizza eller kebab till middag. Andra val kräver mer noggrannhet och hur riskbenägna som vi är.

När det gäller exempelvis hemförsäkring, så behöver vi veta vilket värde som vi har i vårt boende – detta för att kunna få en så bra trygghet som möjligt, om det skulle hända någonting som gör att våra saker blir skadade eller stulna. När det gäller kärlek, så måste vi veta om vi ska satsa all in för dejten som vi träffat och om vi ska gå på tredje dejten eller inte eller om vi ska söka vidare för att hitta kärleken. När det gäller att spela kortspel, så måste vi veta om vi ska satsa på ytterligare ett stick eller om vi ska riskera att förlora hela potten, utifrån hur giriga vi kan vara.

stand_up_med_per_robinIbland kan vår riskbenägenhet vara av mer underhållande karaktär – ska vi gå och se stand up med Per-Robin eller ska vi gå på konsert med världsartisten Dima Bilan? Varför inte göra både och, för det ena behöver inte utesluta det andra? Ibland kan vi faktiskt välja både och, så den riskbenägenhet som finns inom oss behöver inte exkludera saker och ting.

alska_att_vaga_vara_riskbenagen
Att ha ett val i livet behöver inte vara någonting negativt – ett val kan vara positivt för dig, när du väl har ett val som inte inskränker de grundläggande behoven som du har i livet. Så se till att kunna vara lite riskbenägen, så länge du har kontroll över situationen. Våga älska livet och våga värna om dina medmänniskor – hur mycket riskerar du för att nå ett humant samhälle?