Kan en älska någon på arbetet?

”Love is in the air” sägs det och kärleken blomstrar som en blomma som håller på att blomma ut. Kärleken växer och knyter individer samman ju längre tiden går, likt vinet som smakar bättre ju längre tid vinet lagras. Det finns många sätt att beskriva kärleken och vad känslorna väcker inom en, frågan som kan uppstå är om och när det är okej att visa sin kärlek öppet. Vad och hur någonting uttrycks som går att diskutera och vilken grund som läggs för samtalsklimatet är viktigt och det finns flera viktiga personer inom retoriken som tagit fram olika teorier kring diskussioner som kan vara viktigt för hur en kan diskutera kring kärlek och dess vara eller icke vara.

Visa kärlek eller inte?

Det finns tillfällen och sammanhang där kärleken får blomstra ut fullt ut; på parmiddagar, i samband med kyrkbröllopet och när ett (heterosexuellt) kärlekskrankt par åker hem från krogen för lite mys i soffan framför nattbion. Det finns tillfällen och sammanhang där kärleken inte får blomstra ut fullt ut; när två av samma kön kysser varandra på stan och riskerar att höra glåpord från individer som befinner sig runtomkring, på restaurangen och på arbetet där det förväntas att en är professionell och kan separera mellan profession och privat.

Varför är kärlek på arbetet inte acceptabelt?

Det finns företag som har policies för att två personer, som exempelvis chef och anställd, inte får ha en privat relation sinsemellan. Detta brukar argumenteras att det för din egen säkerhet att du inte hamnar i jävighet på något sätt, en slags försäkring för alla parter.

Vad händer då om exempelvis en chef, som även har politiska uppdrag utanför arbetstid, har en privat relation med en av de anställda som chefen har personalansvar för? Behöver de byta arbetsuppgifter och arbetsområde eller går det att förena nytta med nöje på något sätt? Ibland spelar det ingen roll om företaget finns i Gamla stan, Rimbo eller i Höör, det som beror på är om företaget har någon policy när det gäller kärleksrelationer på arbetet. Om företaget har en policy som ska förhindra detta, är det de involverade som ska meddela detta så snart kärleksrelationen inleds, så att det går att förflytta någon part – för det är lätt att upptäcka nya sidor av varandra i samband med olika arrangemang och event i stockholm som anordnas av företaget. Ögonen tindras och läpparna blir fuktade, när håret fläktar och mustaschen vill så mycket mer än vad chefen vågar visa i externa sammanhang.

Policy för kärleken

Kärleken måste få visa sig likt vinet som blir bättre ju längre det lagras och blomman som  blommar ut som vackrast. Kärleken behöver få visas öppet i alla sammanhang, oavsett om det sker på arbetet, restaurangen, bion eller på nattbussen. Låt kärleken segra och ha en policy för kärleksrelationer i stället för en policy som förhindrar detta.

 

De mest romantiska cykelturerna

romantiska_cykelturerCykelturer är ett roligt sätt att utforska en stad. Den fina utsikten, friska luften, och äventyret att cykla runt i en stad kan vara både uppfriskande och romantisk. Det är ett bra sätt att uppleva den vackra staden med personen du älskar.

En cykelupplevelse skulle vara den perfekta presenten. Välj helt enkelt cykelturen som du vill ha så är presentkortet påväg via e-post.

En mountainbike kommer tillåta personen att ha full kontroll var den än vill åka. Den kan åka på vägar, berg, och vattenpölar. Mountainbikes är cykeln som är ämnade för nästan alla tillfällen. Att välja den rätta mountainbiken för din typ av stil kan verkligen påverka ditt åknöje.

The La Jolla Bike Tour startar från Mt. Soledad, med en panoramisk 360-graders vy av San Diego. Njut av den spännande nedförsbacken till Pacific Beach.

Stanna vid kristallpiren innan du åker ner till promenadspåret vid Pacific Beach, åk genom de charmiga gränderna av La Jolla och tittar på surfare vid Windanseas kända surfplats. Åk till Children’s Pool för en närmare titt på knubbsälarna och sen La Jolla Cove och Clam’s Cave. Tillslut kan du avsluta turen i San Diego med en cykeltur.

Mer cyklister betyder mer medkännande vägar. Ett antar studier dokumenterar relationen mellan en ökning i antal cyklister och en ökning av cyklisters säkerhet. Relationen mellan dessa två faktorer är ibland oerhört linjära. Odense, Danmark, har påbörjat en ambitiös flerårig cykelkampanj då cykelnivåarna har ökat med 20 procent, medan trafikolyckor med cyklister har minskat med 20 procent. Varför? Människor bakom ratten blir mer vana vid att se människor på två hjul på vägarna. Dessutom är det ofta samma personer: förare och cyklister är samma människor vid olika tider på dagen, eller åtminstone förare är mer benägna att ha cyklister i familjen.

Det finns inget bättre sätt än att utforska en ny stad tillsammans med den man älskar. Så se till att utforska tillsammans!