Kan en älska någon på arbetet?

”Love is in the air” sägs det och kärleken blomstrar som en blomma som håller på att blomma ut. Kärleken växer och knyter individer samman ju längre tiden går, likt vinet som smakar bättre ju längre tid vinet lagras. Det finns många sätt att beskriva kärleken och vad känslorna väcker inom en, frågan som kan uppstå är om och när det är okej att visa sin kärlek öppet. Vad och hur någonting uttrycks som går att diskutera och vilken grund som läggs för samtalsklimatet är viktigt och det finns flera viktiga personer inom retoriken som tagit fram olika teorier kring diskussioner som kan vara viktigt för hur en kan diskutera kring kärlek och dess vara eller icke vara.

Visa kärlek eller inte?

Det finns tillfällen och sammanhang där kärleken får blomstra ut fullt ut; på parmiddagar, i samband med kyrkbröllopet och när ett (heterosexuellt) kärlekskrankt par åker hem från krogen för lite mys i soffan framför nattbion. Det finns tillfällen och sammanhang där kärleken inte får blomstra ut fullt ut; när två av samma kön kysser varandra på stan och riskerar att höra glåpord från individer som befinner sig runtomkring, på restaurangen och på arbetet där det förväntas att en är professionell och kan separera mellan profession och privat.

Varför är kärlek på arbetet inte acceptabelt?

Det finns företag som har policies för att två personer, som exempelvis chef och anställd, inte får ha en privat relation sinsemellan. Detta brukar argumenteras att det för din egen säkerhet att du inte hamnar i jävighet på något sätt, en slags försäkring för alla parter.

Vad händer då om exempelvis en chef, som även har politiska uppdrag utanför arbetstid, har en privat relation med en av de anställda som chefen har personalansvar för? Behöver de byta arbetsuppgifter och arbetsområde eller går det att förena nytta med nöje på något sätt? Ibland spelar det ingen roll om företaget finns i Gamla stan, Rimbo eller i Höör, det som beror på är om företaget har någon policy när det gäller kärleksrelationer på arbetet. Om företaget har en policy som ska förhindra detta, är det de involverade som ska meddela detta så snart kärleksrelationen inleds, så att det går att förflytta någon part – för det är lätt att upptäcka nya sidor av varandra i samband med olika arrangemang och event i stockholm som anordnas av företaget. Ögonen tindras och läpparna blir fuktade, när håret fläktar och mustaschen vill så mycket mer än vad chefen vågar visa i externa sammanhang.

Policy för kärleken

Kärleken måste få visa sig likt vinet som blir bättre ju längre det lagras och blomman som  blommar ut som vackrast. Kärleken behöver få visas öppet i alla sammanhang, oavsett om det sker på arbetet, restaurangen, bion eller på nattbussen. Låt kärleken segra och ha en policy för kärleksrelationer i stället för en policy som förhindrar detta.

 

Här hittar du hetaste dejterna i vår!

Om du inte provat casual dating så är det dags att du börjar nu! Denna trend har nämligen tagit svenskarna (och resten av världen) med storm. Här är det sajter som flirtfair som gäller (tillsammans med Tinder, Adultfriendfinder med mera), och som i rask takt tar över de mer traditionella dejtingsajterna i popularitet. Målet är fortfarande att hitta kärlek, men för stunden snarare än för resten av livet. För att ta reda på skälet bakom fenomenets popularitet, så har vi pratat med Erik (29) som använder sig av casual dating-sajter.

”Att nätdejta är något vi tar för givet idag, men för tio år sedan fanns det en rätt stor stigma associerad med konceptet. När casual dating-sajter började dyka upp för ett par år sen fanns samma stigma och skepsis till idén, men på kort tid har det blivit en totalt accepterad och till oc hmed nödvändig metod för att dejta. Den moderne svensken har en otroligt upptagen livsstil, och vi är inte längre villiga att slösa bort tid på att leta efter kärlek på de traditionella sätten. Nu har vi möjlighet att koppla upp oss med potentiella flörtar genom bara ett par knapptryck på mobilen eller datorn, och jag tror jag kan säga att det har aldrig varit lättare eller mer kul att dejta! Det är skönt, speciellt som kille, and slippa utsätta sig för risken att bli avvisad på ett uppenbart sätt, som man kan bli på barer eller klubbar. Förutom det så vet man att människorna som söker sig till dessa sajter också letar efter äventyr, så direkt har man ökat sina chanser att hitta en flirt!”

Så om du, liksom Erik och tusentals andra svenskar, är ute efter flirtar och sexkontakter anslut dig till en casual dating-sajt för att hitta ditt nästa romans!